Uslovi kupovine

Prodavac (Isporučioc) proizvoda je Web Media d.o.o.a Kupac je posjetilac web prodavnice www.artesana.ba  koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe te izvrši plaćanje putem jednog od dostupnih  načina plaćanja.

POSTUPAK NARUDŽBE:

Kupac naručuje proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe koji se pravilno ispuni (sva tražena polja) i automatski šalje prodavaču. Proizvodi se naručuju elektronskim putem, odabirom određenog proizvoda te njegovim spremanjem u korpu.

Nakon što ste odabrali željene proizvode, na stranici Korpa pregledali stanje Vase korpe i zadovoljni ste njime, vodimo Vas do stranice za plaćanje, na kojoj unosite podatke za dostavu i naplatu i birate jedan od načina plaćanja naručenih proizvoda.

Na elektronskom obrascu narudžbe navedete svoje tačne podatke:

ime i prezime, adresa dostave, kontakt e-mail i telefon
odaberete način plaćanja:

plaćanje gotovinom poštaru prilikom preuzimanja narudžbe na Vašoj adresi
– Općom uplatnicom na račun Web Media d.o.o.
plaćanje putem online servisa PikPay
plaćanje putem online servisa PayPal

Proizvod se smatra naručenim u trenutku kada kupac odabere način plaćanja, prihvati uslove kupovine, te u slučaju plaćanja putem online servisa PikPay ili PayPal ušpjesno obavi transakciju na stranicama servisa, a novac bude uplaćen na račun Web Media d.o.o

Nakon zaprimljene narudžbe dobit ćete povratnu informaciju na email adresu o statusu vaše narudžbe. Ovisno o izboru načina plaćanja dobijate email o potvrdi narudzbe, primjerak opće uplatnice, a za plaćanje kreditnim karticama bit ćete preusmjereni na stranice PikPay ili PayPal online servisa za placanje.

PLAĆANJE:

Želimo da se kupci na našim stranicama osjećaju zadovoljno i sigurno u Internet kupovini. Kupovina on-line u PikPay ili PayPal servisima je apsolutno sigurna i zaštićena najstrožijim sigurnosnim standardima kartičnih organizacija Verified by VISA i MasterCard SecureCode. Prilikom plaćanja karticom putem Interneta unos podataka o kartici se vrši na zaštićenoj stranici PikPay-a ili PayPal-a. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Opcija plaćanja pouzećem Vam omogućuje da plaćanje narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu.

Sve cijene izražene su u konvertibilnim markama (KM). Web Media nije u PDV sistemu.

ISPORUKA

Svu robu šaljemo putem BH POŠTE po cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, a nakon zaprimljene potvrde o uplaćenom iznosu na račun Web Media d.o.o. Sarajevo.
Nakon zaprimanja potvrde o plaćanju prodavač se obvezuje isporučiti naručenu pošiljku u roku 72 sata.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja narudzbe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Ako kupac ne primi naručeni proizvod, ili obavijest o isporuci, u očekivanom vremenu (maksimalno 7 dana), ima pravo o tome obavijestiti prodavača kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

REKLAMACIJE

On-line narudžbenica sadrži dostavu izabranog proizvoda na vašu fizičku adresu nakon evidentirane i/ili autorizirane uplate (ovisno o načinu plaćanja).

Prodavač se obvezuje isporučiti proizvod koji je ispravan te odgovara opisu navedenom na stranicama www.artesana.ba.

U slučaju tehničkih nedostataka ili neispravnosti proizvoda, kupac je dužan reklamirati isti u roku od 7 dana od dana preuzimanja. Nakon što reklamira tehničku neispravnost kupac je dužan vratiti neispravan proizvod nakon čega će prodavač ukoliko se utvrti valjanost reklamacije, u roku do 5 radnih dana poslati kupcu ispravni proizvod ili refundirati uplaceni novac za kupovinu proizvoda.

POVRAT ROBE

Kupac ima pravo na povrat robe u slijedećim slučajevima:

isporuka robe koja nije naručena;
isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.

Prodavač će odobriti povrat robe Kupcu nakon prijema opravdane reklamacije telefonski ili pismeno u roku od 15 dana od dana preuzimanja istog, sa instrukcijama za povrat robe.

U slučaju nemogućnosti isporuke druge robe, Prodavač će nadoknaditi Kupcu vrijednost robe koju nije više u mogućnosti isporučiti.

Web Media d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih uslova korištenja web stranice u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Svaka promjena u politici privatnosti stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj internet stranici ili kada su korisnici o istoj obaviješteni.