Praznici i pitanje šta pokloniti najmilijima…Možda imamo rješenje za Vas!

Bliži se kraj decembra, kraj godine, svi smo nekako “pod pritiskom” šta pokloniti nama dragoj osobi. Željeli bismo da je to nešto što je lijepo, dugotrajno i korisno… jer to je, zapravo, i smisao poklona, zar ne?

Pored svega navedenog, veoma je važno da poklon koji damo nekome bude dobar po zdravlje te osobe, a i pošto bi trebalo da smo ekološki osviješteni ljudi, i naši pokloni treba da na kraju ne budu otpad koji će uništiti našu planetu.

U ovom tekstu ćemo navesti nekoliko primjera šta biste to vi mogli pokloniti vama dragoj osobi, da joj koristi, a da ujedno posjeduje sve od ovoga što smo prije naveli:

 1. platneni menstrualni uložak
  Prednosti menstrualnih uložaka:
  – Jednostavni za održavanje (ulošci se isperu hladnom vodom i peru kao i ostali veš)
  – nema hemikalija, neugodnih mirisa ni alergijskih reakcija
  – sprečavaju nastanak gljivičnih infekcija
  – ne izazivaju iritacije te održavaju zdravu vaginalnu floru
  – prirodni i ekološki proizvod
  – ekološki isplativiji
 2. platnene pelene 
  Ako u vašoj blizini imate osobu koja ima bebu, vjerujte nam, ovo će biti najbolji poklon koji ste joj mogli dati!
  Mame su često zbunjene velikim izborom modela platnenih pelena. Razlog tome je činjenica da svaka mama sugestijama i idejama doprinosi razvoju postojećih modela i nastajanju novih.
  Vrlo teško je nekome ko tek počinje objasniti sve vrste, posebno zbog toga što ne odgovara svakoj bebi isti kroj/oblik pelene, dok neke mame preferiraju krojeve ili oblike i kombinuju po svom ličnom izboru.
 3.  proizvodi od bambusa (četkica za zube)
  Bambus je biljka kojoj nisu potrebni ni pesticidi ni vještačka sredstva, samim tim je i zdrav za korištenje u svim sferama ljudskog života. Vrijednost bambusa se ogleda i u tome da je odlična zamjena mnogim drugim materijalima, kao što su npr. čelik, beton, plastika i mnogi drugi, kako eksploatisani, tako i materijali vještačkog porijekla.

  Četkica za zube od bambusa je prirodni proizvod, koji je ekološki razgradiv. Riječ je o četkici napravljenoj od biljke kojoj ne treba gnojivo, što je čini, ekološki posebno održivom.

 4. Ili najboljiiii prijedlog: Eco box – sačuvajmo naše rijeke 
  Poklon kutija uključuje:
  – 1 ceker od čvrstog pamučnog tkanja, pogodan za svakodnevnu kupovinu
  – 1 set od 10 dnevnih uložaka
  – 1 cetkica za zube sa drškom od bambusa
  – 2 slamke od bambusa i čistilica
  *** poklon čvrsta kartonska kutija

Nadamo se da smo vam makar malo pomogli u izboru poklona za vama dragu osobu, ili čak poklona kojim ćete obradovati sami sebe!

Budi dio promjene – Artesana handmade!

Price Based Country test mode enabled for testing Bolivia. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari