Platnene pelene – zdraviji i udobniji izbor za vaše mališane!

Kada čujete riječi pamučne pelene, vjerovatno u glavi odmah zamišljate hrpu peglanja, komplikovanih previjanja beba, kao u vrijeme roditelja naših roditelja? No, griješite. Današnje platnene pelene su mnogo jednostavnije za upotrebu, zdravije za vaše bebe, i nimalo komplikovane za održavanje!

Poznato vam je da, ukoliko želite da vaša beba bude čista i da ima zdravu guzu, treba često da joj mijenjate pelene. Kada koristite jednokratne pelene, u pravilu treba da ih mijenjate svaka tri sata, osim ako se u međuvremenu ne uprljaju.

Međutim, u posljednje vrijeme platnene pelene postaju sve veći trend. Znate li zašto se mnoge majke odlučuju na korištenje istih?

Za ovo pitanje, postoji više odgovora:

  • Praksa je pokazala da se djeca koja nose jednokratne pelene, mnogo kasnije odviknu od pelena od djece koja nose platnene pelene.
  • Platnene pelene su do četiri puta jeftinije (ako saberemo sve troškove održavanja) od jednokratnih pelena
  • Platnene pelene izrađuju se od potpuno prirodnih materijala i samim ti unaprijeđuju zdraviji okoliš.
  • Platnene se pelene nose sa zaštitnim gaćicama koje propuštaju zrak, pa samim tim dječija guza se ne pregrijava.
  • Platnene pelene može koristiti više djece, a poslije odlaganju, brzo su razgradive.
  • Ukoliko dijete nosi platnene pelene, rjeđe se desi da procure mokraća pokraj nožice, a stolica novorođenčadi rjeće curi prema leđima.Kada perete platnene pelene, količina deterdženta za pranje mora biti mala, jer je manja iritacija djetetove kože, a i pelene traju duže. Omekšivač vam nije potreban, jer smanjuje moć upijanja pelene.

Price Based Country test mode enabled for testing Bolivia. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari