Marame za dojenje – efikasno rješenje za sve mame!

Beba ne bira ni mjesto ni vrijeme kada će posegnuti za hranom, a mnogim dojiljama nije ugodno dojiti u javnosti. Nekima je potrebno vrijeme da se ohrabre i oslobode po pitanju dojenja u javnosti, dok drugima to ostaje trajno neugodna situacija.

Ukoliko imate manje grudi, dijete ih može prilikom dojenja sakriti svojom glavom, te vam tako osigurati intimu. Problem nastaje ukoliko imate veće grudi. Tada dojenje u javnosti može biti jako teško.

Ipak, zamislite da imate svoj lični prostor u kojem možete da hranite svoju bebu bez imalo neugodnosti, i to bez obzira gdje se nalazite. Takav način dojenja bez neugode će vam omogućiti MARAME ZA DOJENJE.

Šta su to, zapravo, marame za dojenje i koja je njihova svrha?

U prvom dijelu teksta smo vam dali neke kratke teze o tome šta je zadatak marame za dojenje, a u nastavku ćemo vam to malo bolje približiti.

Marame za dojenje su komadi tkanine koji su predviđeni za to da svoje dijete i svoja prsa možete pokriti i zakloniti ih od pogleda stranaca.

Postoji nekoliko tipova marama za dojenje, a prilikom izbora adekvatne marame, treba obratiti pažnju na nekoliko stvari:

  1. Ono što je najvažnije jeste da marama treba prikladno da prikriva sva izložena područja. Ovdje se ne misli samo na bradavice, već na cijele grudi. Ukoliko povlačite majicu ili neki drugi komad odjeće otkrivajući leđa, marama bi, također, trebala pokriti i njih.
  2. Da je tkanina od koje je marama sašivena nježna i prikladna za bebu. Kada je u pitanju njega kože, za izbor marame za dojenje važe ista pravila kao I kada je u pitanju vaša i odjeća vase bebe. Od najranijih dana, važno je njegovanje dječije kože, zato birajte prirodne i nježne tkakine kao što su pamuk, lan, svila…
  3. Da beba može neometano da diše kroz maramu. Vjerovatno je da ćete maramom pokriti dijete u potpunosti, a marama koja ne omogućuje slobodan protok zraka, ekvivalent je stavljanju bebe u plastičnu vrećicu. Ukoliko vaša beba zaspi za vrijeme dojenja, to treba da vam bude znak da ona ne dobiva dovoljno zraka kroz maramu.
  4. Da je jednostavna za čišćenje. Činjenica je da mlijeko curi iz bradavica, a da djeca bljuckaju. Vremenom će se marama zaprljati i to je to je neizbježna stvar. Upravo zato birajte onu koja se lako čisti, kako vam njeno održavanje ne bi pravilo mnogo muke ili vam uzrokovalo dodatni stres.

Postoji nekoliko vrsta ovih marama:

Prva vrsta su marame za dojilje, koje liče na široke pregače. Ove marame možete nositi na dnu vase torbe, a kada dođe vrijeme dojenja jednostavno je prebacite oko vrata i povežete na leđima. Ono na šta trebate obratiti pažnju jeste mogućnost vjetrovitog dana, prilikom čega treba dobro da pričvrstite krajeve marame, da vam se ne bi odvezala.

Drugi tip marame za dojenje jesu one koje djeluju kao komad odjeće. Tako pončo za dojenje biva jedan od omiljenih izbora aktivnih majki.

Na tržištu možete, također, naći i višenamjenske marame. One u jednom trenutku mogu zaštiti vaše grudi od pogleda, dok u drugom trenutku štite vaše dijete od sunca ili vjetra dok ga nosite u nosiljci ili gurate u kolicima.

Šta god vi izabrali, neka vam u pravom planu bude vaša beba zbog koje to činite.

Price Based Country test mode enabled for testing Bolivia. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari