Biljka s nevjerovatnim osobinama – ECO- friendly bambus

Od svih poznatih biljaka na svijetu, rijetko ćemo susresti biljku s ovolikim brojem korisnih osobina, koliko ih ima bambus. Sve te osobine su spojene u jednu cjelinu koja bambus čini vjerovatno najprepoznatljivijom eco-friendly biljkom na svijetu.

Bambus je biljka koja u atmosferu otpušta veliki udio kiseonika, za 30% više od ostalih biljaka, te apsorbuje mnogo više ugljen-dioksida. Ova biljka veoma doprinosi pročišćenju vazduha od štetnih gasova, i najbolji je čistač vazduha na planeti, jer svojim karakteristikama sprječava globalno zagrijavanje.

Ono što omogućava konstantnu i masovnu upotrebu bambusa jeste njegov jednostavan uzgoj i brz rast, što je od velikog značaja ako znamo da se ljudske potrebe kao i sam broj ljudi na planeti sve brže povećava.

Bambus je biljka koja svoj cjelokupan potencijal postiže bez upotrebe pesticida ili bilo kojih drugih vještačkih sredstava za zaštitu biljaka, pa je samim tim veoma koristan i kao hrana za ljude i životinje.
Korijen biljke bambus je izuzetno razgranat i čvrst, pa je kao takav izuzetno koristan za područja koja su u opasnosti od erozije.
Njegova upotrebna vrijednost se ogleda i u tome da je bambus dobrodošla zamjenska biljka mnogim drugim materijalima, kao što su čelik, beton, plastika i brojni drugi koji su ili veoma eksploatisani ili su vještačkog porijekla.

 

 

 

Price Based Country test mode enabled for testing Bolivia. You should do tests on private browsing mode. Browse in private with Firefox, Chrome and Safari